Tuesday, September 1, 2009

LOCUL 8 :)

TOP 10 gay cool din seriale

18 Aug '09 B-24-FUN

Pe micile ecrane exista acum destul material pentru un top sexy - cool al barbatilor gay. Pe David Fisher, Lafayette Reynolds sau Andrew Van de Kamp ii stiti deja din seriale difuzate si la noi.

In urma cu cativa ani, de-abia daca vedeam personaje gay in seriale. In seriale reluate si ras-reluate, ca soap-ul Dynasty, il aveai pe Steven Carrington, care la un moment dat se „vindeca” intr-un scenariu tras de par si se transforma miraculos din gay in hetero si cam atat... In anii ’90 aveam parte de cateva scene cu iz gay in seriale ca Friends. Atunci apareau si serialele de pionierat Ellen sau Will and Grace, cu personaje principale care nu erau neaparat hetero.
Nici in secolul 21 nu sunt prea multe seriale cu gay la televizor, dar avem din ce in ce mai multe scene gay, care apar in seriale cu mare audienta ca Sex and the City, Grey’s Anatomy, House sau The Tudors. Ar mai fi de amintit seriale mai noi, precum Queer as Folk sau L-World, dar mai au de asteptat pana sa fie difuzate la noi.

1. David Fisher (Michael C. Hall) – Six Feet Under, HBO

Are un chip de baiat linistit si timid, despre care ai spune ca alege numai lucrurile conventionale in viata, dar, in ciuda aparentelor, David Fisher nu e absolut deloc conventional. Nici n-ar putea fi, pentru ca vine dintr-o familie care conduce o afacere de pompe funebre si este in mod total si iremediabil excentrica. Nici actorul care-l intepreteaza pe David, Michael C. Hall, nu face alegeri conventionale, daca e sa ne gandim ca-l interpreteaza pe Dexter in serialul omonim. Profund si interiorizat, David Fisher este poate unul dintre cele mai complexe personaje gay de pe micul ecran. El se lupta mai intai cu procese de constiinta legate de “coming out” si apoi cu probleme reale legate de viata intr-un cuplu gay. Partenerul lui, politistul de culoare Keith Charles (Mathew St. Patrick), este si el un personaj cat se poate de interesant.

2. Lafayette Reynolds (Nelsan Ellis) – True Blood, HBO

Aparent Lafayette Reynolds intruchipeaza o gramada de stereotipuri negative. Vinde droguri, adica sange de vampir cu putere de drog, se prostitueaza ocazional pentru asta si e al naibii de rautacios cu toti cei din jur. Cu toate astea, atragatorul gay de culoare are, pe langa muschi si un accent interesant, ceva deosebit, care-l face absolut cool. Gateste foarte bine in stil New Orleans, e inteligent, amuzant, are atitudine si stie sa aiba grija de el, intr-o lume in care e bine sa te feresti (cel putin) de unii vampiri.

3. Brian Kinney (Gale Harold) – Queer as Folk, American Showtime

Brian Kinney din Queer as Folk este votat de foarte multa lume drept cel mai „hot” personaj gay de pe micul ecran.
Bazat pe un serial britanic anterior, serialul americano-canadian Queer as Folk urmareste vietile mai multor barbati gay.
Brian lucreaza cu succes in adverstising, este foarte chipes, arogant si sexy, are o gramada de aventuri si nici un regret. Aflam mai tarziu totusi ca are inima buna, dar ca nu vrea ca nimeni sa afle asta. De multe ori criticat pentru ca infatiseaza stereotipuri negative legate de gay, chipesul Brian este cu toate astea un favorit al topurilor.

4. Chris Keller (Christopher Meloni), Oz, HBO

Oz e locul unde-i gasesti pe cei mai duri tipi si acolo este inchis si Chris Keller, care este cu siguranta unul dintre cele mai dure personaje care-au avut vreodata o relatie gay pe micul ecran. Este nebun, violent si pana la urma o sfarseste rau, dar este in acelasi timp sensibil si fermecator. A fost casatorit de o gramada de ori si stie sa dea gata si femeile cu farmecul lui, dar e indragostit de fapt de un barbat, de avocatul Tobias Beecher. Relatia din inchisoare dintre Beecher si Keller este fara discutie una din cele mai ciudate de pe micul ecran, iar cei doi sunt gata sa se omoare de mai mai multe ori. Nimeni nu poate nega insa ca in final cei doi traiesc o poveste de dragoste adevarata.

5 . Jack McFarland (Sean Hayes) - Will and Grace, NBC

E egoist si arogant, superficial si rautacios si, pe deasupra, e obsedat de divele culturii pop. Suna cat se poate de rau. Multi au criticat pesonajele gay din Will and Grace, spunand ca Will e plicticos si amorf, iar Jack, strident si stereotipic. Cu toate astea Jack este inca votat de o gramada de lume ca unul dintre cele mai indragite personaje gay. Motivul? Este la urma urmei extrem de amuzant, tocmai pentru ca este blagoslovit cu atatea calitati negative, pe care le joaca ingrosat, obraznic. Chiar ca nu mai ai de ce sa te mai superi pe el.

6. Kevin Walker (Matthew Rhys), Brothers and Sisters, ABC

Kevin este avocat si gay declarat atat in familie cat si la slujba. Este un personaj credibil, cu probleme si responsabilitati reale, foarte atasat de familie si de munca sa. Un tip obisnuit cu probleme destul de grele, dupa moartea tatalui sau. Axat pe viata unei familii din L.A., Brothers and Sisters, serialul in care apare Kevin, a iesit acum cativa ani si promite lucruri bune. Are o distributie de zile mari, unde joaca nu numai Matthew Rhys, apreciat pentru roluri pe marele ecran, ca de exemplu The Edge of Love, dar si actori cunoscuti ca Sally Field, Calista Flockhart sau Rob Lowe.

7. Andrew Van de Kamp (Shawn Pyfrom), Desperate Housewives, ABC

Sincer, e destul de ciudat personajul Andrew Van de Kamp din Desperate Housewives. La inceput pare un geniu al raului si nu face decat prostii, incat ajungi sa te intrebi daca scenaristul l-a facut rau pentru ca e gay sau gay pentru ca e rau – un mesaj cat se poate de dubios... Apoi, dupa ce dispare in mod misterios ceva vreme din serial, se intoarce cu o noua atitudine fata de viata si cu sentimente schimbate fata de mama sa, glaciala Brie Van de Kamp. Brie pare sa se impace cat de cat cu faptul ca fiul ei este gay, iar el pare sa fi pornit pe drumul cel bun. Oricum, cu toate ca acest personaj teen gay nu este foarte consecvent conturat, are un look interesant si poate, cine stie, va mai fi implicat intr-o serie ciudata de aventuri.

8. Remus (Toma Danila), Secretul Mariei, Antena 1

Remus este primul personaj gay travestit intr-o telenovela romaneasca. Este bine intepretat de Toma Danila, care incearca sa creeze un personaj cu inima buna, aparent superficial, dar cu toate astea profund, singurul prieten al personajului principal. Este laudabil faptul ca s-a incercat introducerea unui personaj gay intr-un serial romanesc. Ceea ce nu e chiar asa de cool aici este ca, la fel ca in serialui Dynasty, Remus isi „revine” in mod miraculos pe parcurs. Nu mai pare un scenariu foarte credibil.


9. Mark Smeaton (David Alpay), The Tudors, HBO

The Tudors este un serial care a avut cateva scene gay destul de fierbinti. In serial apare personajul Mark Smeaton, bazat pe un personaj real de la curtea lui Henric al VIII-lea. Muzician de curte si maestru de dans, Smeaton este, conform istoriei, unul dintre favoritii lui Anne Boleyn, care a fost fortat sa depuna marturia care a condamnat-o la moarte si a fost executat el insusi pentru tradare si adulter. Smeaton este considerat homosexual in serial si intretine o relatie cu George Boleyn, fratele lui Anne. In ciuda destinului tragic, look-ul lui Smeaton in costum elisabetan si talentele sale pentru muzica si dans il fac un personaj de top.

10. Vito Spatafore (Joseph R. Gannascoli), The Sopranos, HBO

Iata un mafiot gay, un adevarat baiat rau cu infatisare neplacuta si foarte fioroasa. Vito Spatafore e un mafiot in subordinea lui Tony Soprano, care incearca sa ascunda faptul ca este homosexual. Are familie si copii si un loc asigurat intr-o familie mafiota, dar are un secret care ii va fi pana la urma fatal in lumea dura in care trebuie sa traiasca.

VICTOR POPESCU

2 comments:

Anonymous said...

Multumesc pentru un blog interesant

Anonymous said...

Hey, I am checking this blog using the phone and this appears to be kind of odd. Thought you'd wish to know. This is a great write-up nevertheless, did not mess that up.

- David